Tätskiktsarbeten Stockholm

Anlita oss på BTF Plåtslageri om du vill motverka fukt och vattenskador med tätskikt. Ta hjälp av oss för att fuktspärra exempelvis:

  • Tätskikt i badrum, med vattentätt skikt längs med väggar och golv, samt vattenavvisande ytskikt på övriga ytor.
  • Tätskikt i tvättstuga
  • Tätskikt i toalett
  • Tätskikt i Källare
  • Tätskikt i andra våtrum

Vad är ett tätskikt?

Tätskikt är som namnet antyder ett tätande material som används för att motverka fukt och vattenskador i olika typer av våtrum. Tätskikt går även under namnet fuktspärr, eftersom det fungerar som en spärr mellan vattenkänsliga material och fuktiga utrymmen. Med vårt tätskikt får du ett säkert skydd mot fukt på väggar, golv och tak. Beroende på just din fastighets särskilda förutsättningar, kan du välja mellan exempelvis plastfolie eller fuktspärrsgrund.

Måla tätskikt med fuktspärrsfärg

En fördel med att rolla med en fuktspärrsgrund är att det är lättare att applicera denna form av tätskikt i flera lager. Som med färg i allmänhet måste du dock se till så att ytan blir jämn och heltäckande, samt fördelad i alla hörn och kanter.

Fästa tätskikt med folie

Folie innebär naturligtvis ett helt jämnt skikt, samtidigt som det kan vara svårt att fästa folien mot underlaget med absolut täthet – något som ofta kräver riktiga proffs. I dag är ventilerad fuktspärr populär, eftersom fukten då kan ledas ut från rummet utan att påverka känsliga ytor.

Lägga tätskikt i badrum

Då många badrum är kaklade appliceras någon form av tätskikt mellan kaklet och väggen, för att motverka fukt och vattenskador. Med flytande fuktspärr rollar du den i flera lager längs badrummets ytor, för att säkra utrymmet mot fukt. Våtrumsfolie måste i sin tur limmas fast med ett särskilt vattentåligt lim.

Tätskikt i tvättstuga – ett måste enligt Boverket

Enligt Boverket krävs normalt tätskikt på golvet med uppvik på väggarna. Detta eftersom tvättstugor genererar både fuktig värme från torkskåp och fukt från tvättmaskiner och torktumlare, samt tenderar att läcka. Väggar och golv som ofta utsätts för kondens och hög luftfuktighet ska ha ett vattenavvisande ytskikt, enligt Boverket.

Tätskikt i källare

Ett vanligt tillvägagångssätt gällande applicering av tätskikt i källarutrymmen är ett begränsat tätskikt. Det innebär att endast ytor som utsätts direkt för vatten säkras med hjälp av tätskikt. Detta eftersom väggar i källare ofta är av vattentåliga och massiva material, så som betong eller murade väggar. Tätskikt appliceras då ofta i duschrum och badrum, alternativt vid torkskåp eller tvättmaskin.

Våra tätskiktsspecialister i Stockholm kan hantera alla slags tätskiktsarbeten oavsett omfattning. Vi tar vårt arbete på största möjliga allvar och det framgår också av de resultat som vi kontinuerligt har levererat i över 20 år till olika kunder runt om i Stockholm. Faktum är att om du letar efter en erfaren specialist inom olika slags tätskiktsarbeten i Stockholm har du otvivelaktigt hittat rätt entreprenör i Bra Tak & Fasad Hult. Varmt välkommen att kontakta oss på 073-545 51 51.

Vi är medlemmar i Entreprenörsföretagarna.

Kontakta oss