Tegeltak Stockholm

Låter du oss lägga ditt tegeltak i Stockholm får du ett slitstarkt naturmaterial, som håller i decennier. Teglet förenar hög hållbarhet, tålighet, miljövänlighet och skönhet. Det har förmågan att kunna se både klassiskt och modernt ut, beroende på fastighet. Vi är en av Stockholms mest erfarna takspecialister, med tegeltak som expertis.  

Vackra tegeltak som håller

BTF Plåtslageri AB är ditt självklara val för arbeten med tegeltak i Stockholm. Oavsett om det handlar om renovering eller läggning av nytt tegeltak, har vi rätt kompetens för uppdraget. Teglet är ett slitstarkt naturmaterial, som använts sedan urminnes tider. Låter du oss lägga ditt tegeltak, håller det uppemot 100 år med rätt underhåll. 

Tegeltak

Vackra tegeltak är en lika vanlig som praktfull syn i Stockholm – inte minst på mycket gamla hus i innerstadsmiljön och på villor runtomkring.

Tegeltak har förmågan att både kunna ge en modern framtoning och se klassiskt ut, beroende på hus och vilket sorts tegeltak som föredras.

Tegel är ett väldigt slitstarkt naturmaterial som ursprungligen är gjort av lera, alltså mycket miljövänligt. Efter att leran bränts till tegelpannor kan vi montera dem på ditt tegeltak, oavsett om det gäller att lägga om ett tegeltak eller montera ett helt nytt.

Nya tegeltak kommer både i modernare tappningar och i mer gammeldags utföranden.

Varför ska du välja tegeltak?

Tegel är ett urgammalt material som använts på hustak sedan lång tid tillbaka. I dag är tegelpannorna formade på så sätt att snö och regn lätt rinner av från ditt tegeltak, i syfte att undvika tryck från snödrivor och fuktskador, med mera. Därför behöver tegeltak ha en lutning på minst 14 grader.

· Mycket hög hållbarhet
· Miljövänligt
· Estetiskt tilltalande
· Tåligt mot väder och vind
· Säkert val som världens äldsta takmaterial

Tegeltak kan hålla i hundra år

När tegeltak underhålls på ett korrekt sätt kan det hålla mycket länge, uppemot hundra år, men ibland blir underhållet åsidosatt av naturliga skäl. Ett tegeltak bör ses över regelbundet och tillsammans med våra samarbetspartners erbjuder vi prisvärda tjänster med att tvätta tegeltak.

Vi på BTF Plåtslageri AB har som specialitet att lägga taktegel av högsta kvalitet och tillgång till taktegel och takpannor i mängder av olika varianter.

Vi utgår alltid ifrån dina preferenser i val av material, innan det är dags att lägga ditt tegeltak.

Montera takstege på tegeltak

Förr fick sotaren riskera livet när det var dags att sota skorstenen. I dag är fastighetsägaren ansvarig för att tillträdes- och skyddsanordningar finns monterade på taket, så som takstegar.

Vid behov hjälper vi dig att montera en takstege på ditt tegeltak. Det kan vara svårt att hitta rätt taksäkerhetsprodukt och därför erbjuder vi rådgivning.

Solceller på tegeltak

Vid montering av solceller på tegeltak kan installationen variera, beroende på om huset har en råspont eller inte. Råspont är spontade brädor, ofta tillverkade av sprintved, som ofta kan urskiljas på vinden under ditt tegeltak.

Om du vill montera solceller på ditt tegeltak är montören ofta tvungen att lägga om tegelpannorna under installationen, något som kan medföra att pannorna går sönder, trots stor försiktighet. I sådana fall kan vi renovera ditt tegeltak för att undvika läckage, som i annat fall kan leda till fuktskador och mögel..

Långvarig tegeltakläggning i Stockholm

När du söker en pålitlig takläggare för reparationer av takpannor och takläggning av tegeltak i Stockholm bör du verkligen överväga att kontakta oss på BTF Plåtslageri i Stockholm. Faktum är att du kommer att vara i goda händer när du anlitar oss för uppdraget och på rätt väg till att ha ett vackert tegeltak under många år framöver.

Kontakta oss gärna idag för att schemalägga en tid och för att erhålla en gratis prisuppskattning gällande ett nytt tegeltak i Stockholm. Du kan känna dig trygg med att vi kommer att säkerställa att ditt nya tegeltak kommer att leva upp till dina förväntningar, och förhoppningsvis även mer än så.